Wednesday, June 4, 2008

Percaya atau tak?


apa yang korang nampak? aku memula tak cayo gak. tapi ini realiti... citernye camni...
aku masa nagandung anak yang bongsu tu selalu sakit badan... mencucuk aje rasanye.. myman lak selalu naik gatal gatal... kengkadang keluar miang buloh kat belakang badan... aku la selalu yang dok buang kan... nak jadi citer myman gi la jumpa seorng pengamal perubatan tradisional (Datuk gak title dia... sultan johor bagi kalau x silap la)... memang fames dikalangan VIP... aku pun dah nengok dan gie ke tempat tue.. setakat Datuk Seri ke, Tan Sri pun aku dah jumpa... nak short cut citer myman tanya la pendapat Datuk tu... so datuk tu alinkan lah telur kat seluruh badan myman... at the end bila pecahkan telur kuar 2 batang jarum.tak terkejut ker? sebelum tu myman pernah gak alin... nak tau kuar aper? telur tu masak dan warna hita... macam telur hangus!nie kira lin yang kedua la kuar jarum. so balik dari tempat tu myman citer kat aku dan aku pun dinasihatkan kena buat gak... malam tu aku gi la... hasilnya itu gambar yang korang nampak... aku nyer kuar 3 btg jarum... tu yang aku nengok dengan mata kepala aku sendiri.
bila aku risik risik bak kata orang ada orang yang tak puas hati dgn kedudukan myman... ntah la... yang aku tau kalau org berbomoh nie dah kira kurafat...dah leh geng dgn setan... pada manusia yang penuh dgn PHD... rentikan la... tak baik bersubhat dgn setan... nie aku nem pek gambor lagi





nie gambor blakang badan myman... doktor pun tak leh nak kata aper.. dah jap dgn ubat alergik pun, makan ubat still tak jalan... bende nie boleh naik ikut suke suke dia...


2 comments:

  1. ala dekat sentul... kalu nak tau ym la aku nnt aku bagi alamat..

    ReplyDelete