Tuesday, August 17, 2010

Dia kawen dgn saper..?

korang layan tak citer cinta utk ain…?

ala da 2 kali ulang da kat tv tu…

aku mmg tak layan

nak jadi citer opismate aku nie layan..

memandangkan esoknyer tu final episod, dia tanya la kitorang

Kak M: N, tgk tak citer cinta utk ain?
aku: tgk tgk mcm tu la..
L: ala ka tu da pernah main kat tv.. nie ulangan nie..
kak M :….. bla bla bal… Que tu jadi ker kawen dgn ain?
aku: tak…( dgn selamba kodok jawab)

Kak M: abis tu dia kawen dgn saper…?
aku: dia kawen dgn Linda Jasmine…
( mmg selamba ajer aku jawab..)

kekekkekekeke sorry kak.. jwpn tu kire tul gak kan…?




Salam Ramadhan..

Salam ramadhan utk semua reader….

sorry lama tak hapdet blog

siyesly very the buzy lately nie..

so many thing happend to me…

any way thanks myman.. u always by my side when i really need u

anyway… baju raya da beli..?

apa tema taun nie..?

raya mana taun nie…?

Salam Ramadhan dari aku sekeluarga

Ampun maaf di pinta…



Sunday, August 8, 2010

Purdah..


jangan terkejut dgn gambar nie ek...

aku blom lg la berpurdah..

tapi dek sebab ada satu mangkuk ayun, jamban, tingkat tu merokok dalam pejabat..

aku da la alergik kalau bau asap rokok IF org tu merokok dalam pejabat, n space tu kecik..

memula aku wat cam nie la...

sekarang kalau mangkuk ayun, jamban, tingkat  tu merokok selamba badak aku tutup pintu dia n cakap

"ENCIK KALAU NAK MATI, MATI SORANG-SORANG...!"

~ kan da kena sound check dgn aku...!~

Saturday, August 7, 2010

ta mana...?

haziq la nie suka ikut kakak dgn abg dia pegi ngaji..
nak jadi citer, satu malam tuh balik dari ngaji aku tanya la dia...

ummi: adik da balik ngaji
adik: ngaji
ummi: adik bgaji aper
adik: alif , baa..
ummi: ta ada blajar tak...?
adik: ta tak de..
ummi: ta pegi mana?
adik.. TA BALIK UMAH...!

~ AKU TERKEDU~

Friday, August 6, 2010

giliran...?

macam mana turn balik kampung time raya korang...?

ada keputusan ker?

ada yag da pecah pinggan mangkuk ker...?

ada yg da merajuk sampai kena tdo luar ker...?

mcm aku so far Alhamdulillah.....

sistem giliran tak ada lagi nak menyusahkan kami...

walaupun ada masanya myman mcm tak kisah...  atau beralah

(kes FAMA in law aku beraya di umah adik beradik myman di SA) n turn balik kampung myman

ada gak myman suh balik kg aku.. aku tetap kata.. your turn.. so beraya dimana FAMA beraya...

aku tak nak hal hal berbangkit..

seb baik senang nak ingat sistem giliran..

sebab kalau raya tahun yg genap nombor.. belah myman.. tahun no ganjil belah aku...
sonang citer..

biasanya kalau da raya pose belah myman tahun tu.. otomatik raya haji belah aku.. hahahhaha

tak yah nak gaduh gaduh.. perjanjian  nie dah di termetrai sebelum kawen ..

so jgn pepandai buat buat ilang ingatan kalau turn raya umah aku...
hahahhaha..

* kengkadang aku yg buat hilang ingat *




ai like..


 ai like this pics.. sobab mcm selamba badak ajer sume.. along dgn pose dia sendiri... aku dgn myman, n anak-anak yg lain...  yg best sbb gambar nie pakai auto timer.. mcm lawa pulak... hehehhe

tak leh update banyak -banyak ... nie kat kursus... hahha


nostalgia..

tgh tgh boring mlm tadi.. gugle la lagu lagu yg pernah menjadi kegilaan aku di zaman blajar di Uitm dolu…
korang pernah layan tak lagu nie….?
best kan…
tapi sayang x video clip..
sbb nak dengar gak.. aku tgk ajer la…


Monday, August 2, 2010

oh! ubat... ooo obat....

nak tanya sket ek…

kalau anak-anak korabng nak makan ubat suka guna syringe ker atau cup…?


DSCN5012

kalau haziq dia lagi prefer pakai cup..

masa dia admitted tu mmg aku request nak ubat dlm cup, tak nak guna syringe.

alhamdulillah, anak-anak aku memang tak de masalah dalam nak makan ubat.. sume nye boleh mkn sendiri.. tak yah nak aku n myman kena paksa makan… unless dorang dapat antibiotik yg betoi-betoi pahit giler.. mmg tu kena paksa.. tapi takde la sampai nak kena pegang mulut kasi bukak.. cuma kena high pitch sket ajer..

tgk ajer la ragam dak tecik nie nak mkn ubat… nak makan ubat pun amik feel tepi tingkap tau

DSCN5004

memula amik feel dulu


DSCN5006

 rasa sket dulu.. ubat nie sedap tak…


 DSCN5005  
ooo sedap.. kena terus tonggang mcm nie..


video

layan ajer video nie... abaikan suara latar aku yg sibuk nak rakam dia makan ubat... dak tecik nie leh lak wat selamba kodok dia ajer..




haziq yg demam

bulan lepas, aku 4 beranak berkampung kat spital ( aku, along, angah n kak lang)
genap sebulan, dak tecik nie pulak yg masuk…
as i told u.. dak tecik nie kena bronkitis, demam n flu serta batuk yg teghuk..
mcm besa.. setiap kali batuk teruk kompom kena nab…
tgk aje la ek gambor..
rasa da lama buh n3 tanpa gambar kan…
hehehhehehe

IMG00563-20100728-0831

nab hari ketiga…early morning

IMG00556-20100725-1512

de day b4 admitted

IMG00558-20100726-1143

b4 admitted..

IMG00560-20100727-0905
2nd day…


one thing yg aku salute pada dak tecik nie…. dia tak nangis kalau nak nab.. nurse ada ckp kat level nie ada lg 2 budak yg besar pada dia kena nab pun kalau pakai nangis mcm kena dera…

p.s: sorry susunan gambor berterabur.. sbb bersiarn langsung dari spital..