Monday, August 2, 2010

oh! ubat... ooo obat....

nak tanya sket ek…

kalau anak-anak korabng nak makan ubat suka guna syringe ker atau cup…?


DSCN5012

kalau haziq dia lagi prefer pakai cup..

masa dia admitted tu mmg aku request nak ubat dlm cup, tak nak guna syringe.

alhamdulillah, anak-anak aku memang tak de masalah dalam nak makan ubat.. sume nye boleh mkn sendiri.. tak yah nak aku n myman kena paksa makan… unless dorang dapat antibiotik yg betoi-betoi pahit giler.. mmg tu kena paksa.. tapi takde la sampai nak kena pegang mulut kasi bukak.. cuma kena high pitch sket ajer..

tgk ajer la ragam dak tecik nie nak mkn ubat… nak makan ubat pun amik feel tepi tingkap tau

DSCN5004

memula amik feel dulu


DSCN5006

 rasa sket dulu.. ubat nie sedap tak…


 DSCN5005  
ooo sedap.. kena terus tonggang mcm nie..


video

layan ajer video nie... abaikan suara latar aku yg sibuk nak rakam dia makan ubat... dak tecik nie leh lak wat selamba kodok dia ajer..




1 comment:

  1. pakai cup tu senang sikit..kalau yg cucuk tu kot tersalah picit kang tersedak budak dibuatnya..hehe

    ReplyDelete