Saturday, March 21, 2009

anak.. anak.. anak..- part tdo

terus terang aku nak cakap nie bukan story nak membangga diri.. nie just nak share mcm mana aku ajo anak aku tido asing…… boleh di katakan anak-anak aku sume tdo asing since dorang dari kecik dah aku asingkan…tapi yang penting hati kena keras… telinga kena tahan kena tebal.. pastu kena tanam dalam hati kalu omputih lepas lahir terus asing boleh buat… kita pun boleh buat… nak tau naper aku cakap macam tu…
first kalau anak nangis tgh malam korang kena tahan la.. jgn la korang “cakap ala  ciannya ….”pastu korang amik bawak masuk bilik korang tu yang tak boleh… pastu kan tinger kena kena tebal la.. mesti nnt MIL ke, In law yg lenlain akan cakap sian, budak tu kecik lagi tak puas nak bermanja…. wei… cuba pikir….. sanggup ker nnt sbb tak puas manja punye pasal anak tdo dgn kiter sampai doh besor…
FYI along start tdo asing sejak umur dia 1setahun lebey… masa tu dah nak dapat twin… itu satu la reason di kena asing abih tak kan 3 org sekali tdo atas katil…, aku ngan myman nak tdo mana..? tapi dah tdo asing tu kena la beli speaker letak dalam bilik…, any movement ke, menangis ke  ko akan sedar unless korang tdo mati…..! biasakan masa anak nak tdo tu tkorang teman sama, kiss pipi bagi salam, betulkan selimut… besanya dorang merengek… cuba la bawak temankan dorang sampai tdo…tapi besa nye korang akan tertido sama… sebab aku pun dulu camtu gak la…
kembor plak start asing pun lebey kurang umur along… so aku letakkan sebilik… jadi twin dah takde rasa takot la…
so tu aje la kot aku nak share… kalau ada masa nnt aku akan share camne nak ajar anak korang tdo, mandi, mkn ikut jadual… ( tapi bukan la cam askar tau) ok jumpe lagi…
chow



3 comments:

  1. bgsnyer........ saya pun pikir nk buat gitu tp tggu la lps ade umah sendiri....... sebab skang tggl ngan mertua lai!!

    ReplyDelete
  2. elyn...
    tak per...
    saya dulu pun cam tu... bila duk umah sendiri... senang sket nak wat apa...

    ReplyDelete