Thursday, February 26, 2009

Letter “M”

jgn gelak wei.. aku ken amain dgn anak aku abg ngah….. ade ke patut…story mory nye cam nie.. la nie kan bebudak ada blajar bahasa arab… pasti la nie buku latihan bebudaka pun dah canggih manggih… ekceli masa tu along tgh baca buku bahasa arab sbb minggu depan dia exam so dia baca translate bahasa melayu jadi la bilik darjah… aku tak tau tgk gambor mcm kelas so aku ckp la kelas..nak membaca bahasa arab atau jawi aku tapi bile nak translate bhs arab aku kena base on gambor.. so mcm kes nie aku ckp kelas.. tapi along kata salah la ummi bilik darjah… fine.. aku tutup mulut tapi keep telling her maksudnye sama..case closed.. pada masa yg sama kak lang tgh wat buku activity pasal nama nama burung… dah ler tak kaler jadi aku nmpk sume burung sama… manala aku kenal burng mynah ker aper ker… jadi bile dia tanya aku aku tak nak lah tunjuk kite tak tau nnt our kid assume that ummi nye tak pandai si dia pun tak yah blajar… nak elak bende nie aku ckp la ummi dah tua la tak ingat.. nnt kita bukak kamus kita carik ok..so aku ingat pas mandi la aku nak tolong… sekali anak teruna aku selamba aje cakap… “ummi, orang tua memang tak pandai bahasa arab la…” dalam hati aku mana pulak dia dapat patwa nie… aku tny balik “ mana abg ngah tau”

……

……


….


….

….


dengan selambanya dia cakap…

“ala mcm dalam tv yg tu yg dia cakap letter M”

hah! amik ko… dia sama kan aku mcm citer pendekar bujang lapok tu… yg dia g belajar kat kelas buta hurup… aku terus bangun masuk bilik mandi… lagi aku layan lagi aku kena… biler citer dgn myman dia gelakkan aje aku…

2 comments:

  1. malu wei... anak aku kena kan aku... taufeq sengih mcm kerang busuk aje...

    ReplyDelete